Användbara presenter!

Användbara presenter!

Det kan vara svårt att hitta den perfekta presenten till rätt person, särskilt om du inte har så mycket tid att leta efter den ultimata gåvan. Du ska nu få tips på både goda och användbara presenter som inte kommer att samla damm i en bokhylla!

Rätt present till rätt person

Det första som du behöver göra för att hitta en bra present är att fråga dig vad mottagaren verkligen skulle vilja ha. Det är lätt att utgå från sig själv, men då finns det en risk att presenten bara blir liggande. Om du ger bort en present som man kan äta eller dricka, som kryddor, te, kaffe eller choklad, så kommer din present garanterat att bli använd och uppskattad. Men, även om du ger bort en ätbar present, så måste du tänka på vad din kompis eller mamma kan vilja ha. Om den som fyller år älskar te, så är det roligt att få ett annorlunda te, detsamma gäller kaffe – hitta en riktigt intressant kombination som korvte eller malt kaffe med kaksmulor. Om du däremot tänker ge bort kryddor, så bör det vara till en person som gillar att laga mat – annars blir de kanske aldrig använda.

Presentlager

Ett tips är att skapa ett lager av presenter som du alltid kan ta av och ge bort. Om du råkar på en fin choklad till nedsatt pris, så kan du passa på att köpa flera paket och förvara dem i en låda i garderoben, likaså kaffe, te, kryddor eller ljus. Genom att alltid ha presenter på lager, så behöver du inte stressa till affären om du plötsligt blir bjuden på kalas eller inser att kompisen bjuder på fika för att den fyller år.

Om du har ett företag är det smart att alltid kunna ge både kunder och medarbetare presenter med företagets logga. Ett tips är snygga och användbara handdukar med tryck – tryck gärna upp handdukar i olika storlekar och färger. Som företagare är det klokt att alltid ha ett stort presentlager med både handdukar, t-shirt, kaffe, choklad, te och kryddor och annat användbart att ge bort – allt med företagets logga.

Praktiska presenter

Det finns personer som tycker att ätbara presenter är tråkiga, det blir inget “minne”. Om du har en vän som tycker om att få saker som minne, så kan du kombinera ett paket kaffe med en vacker kaffekopp eller tepaketet med en passande temugg. Då kommer presenten både att vara ett minne, men också något som kommer att användas.

Det finns dock många som tycker om att få praktiska gåvor som de kan äta upp. Det är sällan som man köper fin choklad åt sig själv och därför blir det uppskattat att få det och kunna njuta av det en vanlig onsdagkväll efter jobbet! Om du har en kompis som tycker om matlagning, kan du ge både kryddor och ett vackert handskrivet recept på en god maträtt. Har du riktigt tur blir du rent av bjuden på maträtten!