Baka med choklad

Baka med choklad

Olika bakverk med choklad är det många som gillar. Det är faktiskt få saker som slår en riktigt maffig chokladtårta eller en kladdig brownie. Det finns en uppsjö av olika typer av desserter, bakverk och tårtor som du kan baka med choklad. Ska du bjuda på fika eller anordna en fest kan en smaskig chokladtårta kanske vara något? Vill du inte baka en tårta själv kan du alltid beställa en tårta. Hos dintårta kan du beställa massor med olika typer av tårtor i olika smaker. Det finns olika motiv att välja, till exempel kan du beställa en tårta med fotomotiv. Du kan också beställa marsipanlock eller olika redskap som du kan använda till att baka din egen tårta. När du ska baka med choklad går det lika bra att baka med kakao om du hellre föredrar det. Kakao och choklad skiljer sig lite åt när de används i bakning men bakverken kan bli lika goda. I en tårta kan du använda både choklad och kakao.

Många smaker passar tillsammans med choklad

Vill du baka en tårta är ett tips att baka en chokladtårta med extra allt. För ett extra bra resultat kan du addera hallon eller jordgubbar på eller i tårtan. Ett tips är att göra tårtbottnar med kakao och sedan använda någon typ av mousse eller kräm som fyllning. Du kan fylla tårtan med mousse av vit choklad, apelsin, hallon eller vaniljkräm. Du kan variera en chokladtårta nästan hur mycket du vill eftersom det finns många smaker som passar ihop med choklad. När du bakar tårtbotten ska du försöka att få tårtbottnarna saftiga. För att lyckas med det ska du följa receptet och vara noga med att ta rätt mängd av alla ingredienser. När du är färdig med själva tårtan är det dags att dekorera den. Du kan dekorera tårtan med färska bär, egna chokladdekorationer, marsipan eller dekorationer av sockerpasta.

Det är enkelt att göra chokladdekorationer

Vill du göra chokladdekorationer kan du smälta choklad ovanför ett vattenbad och sedan hälla den i en spritspåse. Tänk på att inte få något vatten i chokladen. Gör sedan olika mönster med hjälp av spritspåsen. Låt dekorationerna stelna och använd dem senare för att dekorera din tårta. Det är väldigt enkelt att göra olika mönster med smält choklad.

Servera kaffe tillsammans med chokladbakverk

När det är dags att äta chokladtårtan kan du gärna servera kaffe till. Choklad och kaffe gifter sig oerhört bra och ger en riktigt bra smakupplevelse. Kaffe förstärker nämligen smaken av chokladen och kommer ta ditt bakverk till nya höjder.